İŞYERİ TEHLİKE SINIFLARI LİSTESİ | ||
NACE Rev.2_Altılı Kod | NACE Rev.2_Altılı Tanım | Tehlike Sınıfı |
01.11.07 | Baklagillerin yetiştirilmesi (fasulye (taze ve kuru), bakla, nohut, mercimek, acı bakla, bezelye, araka vb.) | Tehlikeli |
01.11.12 | Tahıl yetiştiriciliği (buğday, dane mısır, süpürge darısı, arpa, çavdar, yulaf, darı, kuş yemi vb.) (pirinç hariç) | Tehlikeli |
01.11.14 | Yağlı tohum yetiştiriciliği (soya fasulyesi, yer fıstığı, pamuk çekirdeği, kene otu çekirdeği (Hint yağı çekirdeği), keten tohumu, hardal tohumu, nijer tohumu, kolza, aspir tohumu, susam tohumu, ayçiçeği tohumu vb.) | Tehlikeli |
01.12.14 | Çeltik (kabuklu pirinç) yetiştirilmesi | Tehlikeli |
01.13.17 | Şeker pancarı yetiştirilmesi | Tehlikeli |
01.13.18 | Yenilebilir kök ve yumruların yetiştiriciliği (patates, tatlı patates, manyok, Hint yer elması, vb.) | Tehlikeli |
01.13.19 | Diğer sebze tohumlarının yetiştiriciliği (şeker pancarı tohumu dahil, diğer pancar tohumları hariç) | Tehlikeli |
01.13.20 | Meyvesi yenen sebzelerin yetiştirilmesi (hıyar, kornişon, sivri ve dolmalık biber, kavun, karpuz, kabakgil türleri, domates, biber, patlıcan vb.) | Tehlikeli |
01.13.21 | Mantar ve yer mantarları (domalan) yetiştirilmesi | Tehlikeli |
01.13.22 | Kökleri, soğanları, yumruları tüketilen sebzelerin yetiştirilmesi (havuç, şalgam, sarımsak, soğan, arpacık soğan, pırasa ve diğer benzer sebzeler) | Tehlikeli |
01.13.23 | Yapraklı veya saplı sebzelerin yetiştirilmesi (enginar, kuşkonmaz, lahana, karnabahar ve brokoli, marul ve hindiba, ıspanak vb.) | Tehlikeli |
01.14.01 | Şeker kamışı yetiştirilmesi | Tehlikeli |
01.15.01 | Tütün yetiştiriciliği | Tehlikeli |
01.16.02 | Pamuk yetiştiriciliği | Tehlikeli |
01.16.90 | Diğer lifli bitkilerin yetiştirilmesi (keten, kenevir, jüt vs.) | Tehlikeli |
01.19.01 | Hayvan yemi bitkilerinin yetiştiriciliği (sarı şalgam, mangoldlar, yemlik kökleri, yonca, korunga, yemlik mısır ve diğer otlar ile bunların tohumları ve pancar tohumları dahil, şeker pancarı tohumları hariç) | Tehlikeli |
01.19.02 | Çiçek yetiştiriciliği (lale, kasımpatı, zambak, gül vb. ile bunların tohumları) | Tehlikeli |
01.19.90 | Başka yerde sınıflandırılmamış tek yıllık diğer bitkisel ürünlerin yetiştirilmesi | Tehlikeli |
01.21.05 | Üzüm yetiştiriciliği (şaraplık, sofralık ve diğer üzümler) | Tehlikeli |
01.22.05 | Tropikal ve subtropikal meyvelerin yetiştiriciliği (muz, hurma, incir, avokado, mango vb.) | Tehlikeli |
01.23.02 | Turunçgillerin yetiştirilmesi (greyfurt, limon, misket limonu, portakal, mandalina vb.) | Tehlikeli |
01.24.04 | Yumuşak veya sert çekirdekli meyvelerin yetiştirilmesi (elma, kayısı, kiraz, ayva, erik vb.) (turunçgiller ve üzüm hariç) | Tehlikeli |
Güncel (10.04.2015) İşyeri Tehlike Sınıfları Listesinin Devamı..